OBADIAS 1934
Arbejderbladets satiriske spalte i 1934 skrevet af bl.a. Hans Kirk og Scherfig.
Udgivet 2024
ISBN.: 9788798743842
Redaktør, tekstkommentar: Erik Voss
Illustrator: Verner Brems
Omfang: 75 sider: ill.
Peter Sabroe
De fattiges værner og de riges ris.
Besættelsestiden – minder om barndommen
… er nærmest en fortsættelse af ”Desertører, tankgrave og tyskernes tilbagetog”, men den forskel, at det nu var Kolding Stadsarkiv, der stod for den. Det betød, at borgerne blev fotograferet af Ludvig Dittmann.
Christen Berg
– Gå aldrig på akkord med uretten. Berg skrev partiet Venstres første program og tog kampen op mod Højre, altså de konservative. Derfor endte han også i fængsel og døde kort før han blev 62. Han var karikaturtegnernes yndlingsoffer. Nogle af de bedste er gengivet i bogen.
Desertører, tankegrave og tyskernes tilbagetog
Et år på broen
Et år på broen udkom i 2019. Strandhuse badebro blev indviet i oktober 2014. Den var resultatet af en konkurrence udskrevet af DR og Dansk Arkitektur Center. Igennem et år interviewede og fotograferede jeg en gang om ugen en eller flere gæster på broen.
Tag over hovedet – en menneskeret
Fremad – og altid huske
Røde Ruth og Valde
… var navnene på tømreren og pædagogen, som fortæller deres historie fra 1920rne og frem. De var aktive på Koldings venstrefløj m.m. og kendt af alle koldingensere.
…og der skal jeg love for, at Leif stod ret!
Fra Gravens Rand til Koldings Ådselskogeri
udkom på grund af projektet Kvarterløft, der fandt sted i Koldings Sydvestkvarter. Her kunne Harald Bang bidrage som guide på en fodvenlig vandretur i kvarteret anno 1930. Snart kom der en studiekreds i gang, så kvarteret fik indsigt i områdets historie.
Med Ambolt og computer
udkom i anledning af Dansk Metal Koldings 100 år jubilæum. De første 25 år dækkes af et traditionelt jubilæumsskriftet fra 1918. De sidste 75 år er beskrevet ved hjælp af mange billeder, interviews, avisartikler osv.
Fra fiskerleje til forstad
Fra fiskerleje til forstad – Strandhuse i det 20. århundrede er resultatet af en studiekreds i Strandhuse i vinteren 1989-90. Ikke færre end 22 bidrog til bogen.